Eén remisepartij bij schaakclub Rijs

Rijs - Slechts één partij bij schaakclub Rijs eindigde vrijdagavond in remise. Dat was de partij tussen Jappie Breimer en Hans Kloots.

De stelling zat muurvast, met name vanwege het grote aantal pionnen dat op het bord bleef staan. De heren besloten tot remise, waardoor Jappie Breimer zijn ongeslagen status (één overwinning, twee remises) behield en mee blijft doen in de top van het klassement. De jarige Jan Wevers gaf Douwe Tjerkstra goed partij. Hij kwam een pion voor, maar Douwe had nog goede remisekansen en kon doorspelen. Aan het eind van de avond trok Douwe zelfs alsnog aan het langste eind en lijkt hij de weg omhoog weer gevonden te hebben. In het duel der koplopers tussen Cornelis Jellesma en Herman Beks zette Herman Cornelis’ loper klem. Deze verdween van het bord en daardoor kon Herman de partij snel winnend afsluiten. Hij heeft nog gezelschap van Jan Brinkman, die twee pionnen won tegen Sytze van der Wal en ook drie overwinningen uit drie partijen heeft. Regerend clubkampioen Wim de Groot volgt het tweetal op de voet. Zijn tegenstandster Trienke Wijmenga maakte geen fouten, maar Wims’ strategie was laat op de avond doorslaggevend. Tjeerd de Vries verdedigde zich behendig tegen Auke Wouda’s koningsaanval en plaatste als een boemerang zijn tegenaanval door het centrum. Auke verloor een stuk en de partij. Hans Starreveld trof in Henk Breimer een ijzersterke tegenstander. Hans overzag een combinatie waarmee Henk een toren won en moest opgeven.

Uitslagen Schaakclub Rijs

Hans Starreveld - Henk Breimer 0-1; Douwe Tjerkstra - Jan Wevers 1-0; Tjeerd de Vries- Auke Wouda 1-0; Jan Brinkman - Sytze v d Wal 1-0; Trienke Wijmenga - Wim de Groot 0-1; Herman Beks - Cornelis Jellesma 1-0; Jappie Breimer - Hans Kloots 1/2 - 1/2.