Nieuwe vuilniswagens voor Súdwest-Fryslân

Sneek - Bij de gemeente Súdwest-Fryslân zijn vrijdag vier nieuwe vuilniswagens afgeleverd. Het gaat om zijladers die twee huisvuilcontainers tegelijk kunnen oppakken en legen.

Voor de officiële overdracht nam wethouder Mirjam Bakker de sleutels in ontvangst van Sieger Hornstra van VDL Translift. ,,Dit is de aftrap voor een aantal veranderingen die plaatsvinden op het gebied van ons afvalbeleid. Wij werken aan het verbeteren van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Dit betekent dat wij het onze inwoners makkelijker willen maken om afval te scheiden. Daarom hebben we niet alleen nieuwe inzamelvoertuigen en nieuwe routes samengesteld, maar zorgen we er ook voor dat er op handige plekken milieuparkjes komen, bijvoorbeeld bij de supermarkt.” De nieuwste vuilniswagens hebben de modernste Milieuclassificatie.

Gemak voor de inwoner

Om het de inwoners nog makkelijker te maken, lanceert Súdwest-Fryslân op 1 januari een digitale afvalkalender. Hierop zijn de inzameldagen per postcode terug te vinden. Ook staan op deze kalender handige tips en informatie om afval nog beter te kunnen scheiden.