Oud-Bakhuister Douwe Zeldenrust nieuwe directeur Keunstwurk

LEEUWARDEN/BAKHUIZEN - Douwe Zeldenrust (44) volgt per 1 februari 2015 Renée Waale op als directeur van Keunstwurk. Zeldenrust is momenteel directeur van Scala, centrum voor de kunsten in de regio Zuidwest Drenthe en de kop van Overijssel. Hiervoor heeft hij gewerkt als beleidsmedewerker kunst en cultuur bij de gemeente Groningen. Na gewerkt te hebben in de provincies Groningen en Drenthe, keert Zeldenrust terug naar Fryslân, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Hij is geboren en opgegroeid in Bakhuizen.

Volgens Skelte Brouwers, bestuursvoorzitter van Keunstwurk, is de jonge, ambitieuze en energieke Zeldenrust een aanwinst voor Keunstwurk. ,,Hy is goed yn steat ferbiningen te lizzen en sjocht de kommende jierren grutte kânsen foar Keunstwurk en Ljouwert Kulturele Haadstêd.’’ Douwe Zeldenrust heeft veel zin om te beginnen aan zijn nieuwe baan. ,,Keunstwurk is in prachtige organisaasje woartele yn’e Fryske mienskip.’’ Hij ziet het als uitdaging om Keunstwurk nog beter neer te zetten. De huidige directeur van Keunstwurk Renée Waale stopt per 1 februari 2015 bij Keunstwurk na hier elf jaar gewerkt te hebben. Ze gaat verder als zelfstandige in de culturele sector.

Keunstwurk

Keunstwurk is de expertise- en adviesorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst in Fryslân. Het werkveld beslaat: muziek, theater, dans, beeldende kunst, design en multidisciplinaire projecten. Doel is zoveel mogelijk Friezen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Dat doet Keunstwurk door de culturele infrastructuur te versterken en door te stimuleren dat mensen een culturele loopbaan kunnen volgen . Met al haar werk bereikt Keunstwurk ieder jaar maar liefst 100.000 mensen in de gehele provincie. Bij Keunstwurk werken dertig mensen.