Kerstactie koffie voor voedselbanken van start

Balk - Lionsclubs gaan dit jaar weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel, zo ook Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 100.000 pakken koffie op.

Het is een bekend feit dat koffie niet snel bederft en dus ook niet in de voedselpakketten van de voedselbanken terecht komt. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. Dit jaar doen meer dan 5.000 vrijwilligers, verdeeld over ruim negentig Lionsclubs mee met de kerstactie die tot eind december zal duren. Douwe Egberts heeft weer aangegeven om de totale opbrengst met maar liefst 15% te zullen verhogen.

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 600 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de bonnen worden ingeleverd in Workum bij Poiesz; in Koudum bij Poiesz; in Stavoren bij Coop; in Bakhuizen bij Spar; in Oudemirdum bij Troefmarkt; in Sloten bij de Dagwinkel; in Balk bij Poiesz en bij C1000; in Lemmer bij Poiesz/haven en bij Poiesz Verlaet, bij Jumbo, bij Spar en in Echtenerbrug bij Spar.