Campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’

Lemmer - Uit politiegegevens blijkt dat ruim zestig procent van de woninginbraken sinds oktober vorig jaar is gepleegd in de donkere maanden tussen oktober en maart.

Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken deze maanden de hoogste prioriteit van de politie. Dit houdt in dat agenten extra aanwezig zijn in uw woonwijk, zowel in uniform als onherkenbaar, en er worden extra rechercheurs ingezet. Maar de politie heeft natuurlijk ook uw hulp nodig, want u kunt zelf de kans op woninginbraak verkleinen.

Preventieacties

De politie hield in de week van 5 tot en met 9 november steekproefsgewijs preventieacties. In de donkere avonduren liepen zij door woonwijken en werd er bij onverlichte woningen een brief in de bus gedaan met daarin preventietips. Ook heeft de politie actief getwitterd over woninginbraken. Zo vroeg zij via twitter goede tips om woninginbraken te voorkomen of waarschuwde haar volgers om voor licht en zicht te zorgen rondom het huis. Een overzicht van acties van politie en bewoners rond de campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ vindt u in dit campagneoverzicht.