UK Subs en Born From Pain in Bolwerk

SNEEK UK Subs en Born From Pain treden respectievelijk vrijdag en zondag op in Het Bolwerk in sneek

UK Subs staat al meer dan 40 jaar garant voor ‘the true spirit of punk rock’. En net als met een goede wijn wordt de band onder aanvoering van zanger Charlie Harper alsmaar beter. Dit bewijzen ze met telkens weer een nieuwe wereldtournee.

Met de jaren is de samenstelling van de band veranderd, maar Harper (73) voert de troepen nog steeds met een indrukwekkende energie aan en is uitgegroeid tot de ware godfather van de Britse punk. De muziek van UK Subs wordt nog zeer gewaardeerd door muziekfans in het algemeen en punkrockfanaten in het bijzonder. Zo werd UK Subs in 2010 door de luisteraars van de befaamde BBC-radiodj Steve Lamacqs uitgeroepen tot de ‘meest gerespecteerde punk-icononen' en beloond met de Punk World Cup.

In 2016 verscheen ‘Ziezo’, het meest recente album. Een toepasselijke titel, want daarmee was UK Subs de eerste band in de historie die een serie officiële albums uitbracht geheel op alfabetische volgorde, beginnend met Another Kind of Blues in 1979. Met Steve Straughan op gitaar, Alvin Gibbs met zijn bas en drummer Jamie Oliver klinkt de band van Harper vitaler dan ooit!

Support wordt verzorgd door het Leeuwarder kwartet Sun-O-Bathers. Zij omschrijven hun muziek als Zekke, Pennywise en Night Birds.

Metalcore-grootheid Born From Pain, zondagmiddag vanaf 15.00 uur in de Sneker poptempel, brengt deze maand een nieuw album uit: True Love, en presenteren dat zowel in Sneek als in het zuiden van Nederland. Born From Pain – uit de ‘Oostelijke Mijnstreek’ – is zonder twijfel een van de grootste metalcore-acts van Europa.

De band bestaat inmiddels meer dan twintig jaar en bracht meerdere albums uit op Metal Blade. Het Bolwerk-podium is geen onbekend terrein. Born From Pain speelde er in 2001 als support voor Hatebreed en 2005 als support voor Six Feet Under.

Sinds 1997 heeft Born From Pain een behoorlijke status als live-band opgebouwd in Europa, de Verenigde Staten en Japan vanwege de live shows.. Daarbij werd onder meer het podium gedeeld met Slayer. True Love is alweer het zevende album van frontman Rob Franssen en co. In 2002 verscheen de eerste plaat, Reclaiming The Crown.

Het eerste support komt van het Zweedse Letters From The Colony Letters From The Colony is een ‘upcoming’ act en in 2018 debuteerde zij met een album op het grote Nuclear Blast. Als tweede support treed Manu Armata aan, hardcorde “vanuit het hart in jouw gezicht sinds 2007”.