Zakelijke overwinning Neptunia’24

SNEEK - De waterpoloheren van Neptunia’24 zijn er dit weekend opnieuw in geslaagd drie punten te bemachtigen. In zwembad ‘it Rak’ was de ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen al na twee periodes klaar met Deltasteur uit Kampen.

In een fysiek harde wedstrijd hadden de gasten vanaf minuut één geen schijn van kans, Neptunia was veel sterker, hoefde daar weinig moeite voor te doen en stond binnen de kortste keren met een ruime marge voor.

In de derde en vierde periode ging alles niet meer zo vanzelfsprekend. Met name aanvallend kregen de Snekers de één na de andere ‘aanvallende fout’ om de oren waardoor er van lekker doorspelen geen sprake meer was. Deltasteur mocht nog iets terug doen maar het verschil was in de eerste helft al gemaakt. Eindstand: 9-6.

Doelpunten Neptunia’24: Rutger van Leeningen (5x), Sander van der Molen (2x), Niels van der Zweep en Wessel Westra (beiden 1x).

De waterpolodames van Neptunia’24 een goede en sterke wedstrijd boden goed weerwerk aan Schuurman BZC met verloor met 6-11. In de eerste periode werd Schuurman BZC duidelijk verrast. Waar de aanval van de tegenstander werd afgefloten door overtredingen, wist Neptunia hun aanval rustig te spelen. Ook de verdediging lag scherp, waardoor Schuurman BZC nauwelijk aan scoren toe kwam. Dit resulteerde in een 2-2 tussenstand.

Halverwege de wedstrijd had Neptunia moeite om grip te houden op de wedstrijd. De tegenpartij wist, door onder andere ervaring, meer kansen te creëren. Ook liet de thuisploeg hier en daar wat steken vallen in de verdediging. De schade uit de tweede periode kon niet meer worden rechtgezet.

Doelpunten: Simone van der Zwan en Joni de Graaf (beiden 3x)