Menhir knokt zich naar zege

SNEEK De basketballers van Menhir moesten vrijdagavond flink aan de bak. Tegenstander BV Leeuwarden 2 kwam met het mes tussen de tanden het veld op.

Tot drie minuten voor tijd keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Maar toen na het laatste fluitsignaal de stofwolken opgetrokken waren had Menhir de zege binnen: 70-65.

Bij Menhir ontbraken Jeroen Kok (uitgeschakeld voor de rest van het seizoen) en Danny Nowee (vakantie) en liet speler-coach Arnold van der Meulen zich ook niet op het speelveld zien. BV Leeuwarden kon onder meer beschikken over oudgedienden Jildert Roubos en Mick Snijders. De gasten begonnen fanatiek en Menhir keek snel tegen een achterstand aan. Na tien minuten was het 14-22 en in het tweede kwart kon de thuisploeg het gat niet dichten (30-38).

In het derde kwart had Menhir wel het betere van het spel. De ploeg toonde zich weerbaar tegen het harde spel van de Leeuwarders en kwam puntje voor puntje dichterbij. Dankzij een buzzerbeater - een treffef in de slotseconde van de speeltijd - stond er met nog tien minuten te spelen een 50-51 tussenstand op het scorebord. BV Leeuwarden liep daarna weer uit maar kwam ook in foutenlast. Menhir kreeg daarom veel vrije worpen en het was Niels Haven die vanaf de vrije worplijn de zege veilig stelde. Topscorers waren Mats Haven (18) en Niels Haven (15).