Inhaalslagje nodig aanrijtijden ambulances in SWF

SNEEK - Dankzij uitbreiding van het aantal ambulanceposten van 18 naar 23 zijn de aanrijtijden van Friese ambulances sterk verbeterd. In Súdwest-Fryslân is nog wel een inhaalslagje te maken.

Daar is de aanrijtijd in verhouding het meest overschreden, daarom wordt er in 2019 nog verder gewerkt aan verbeteringen in die regio. ‘’We hebben lang gedacht dat de 95 procentnorm in onze dunbevolkte en logistiek lastige provincie niet haalbaar was, maar wie weet gaan we het dit jaar halen’’, zegt directeur Steven Hofenk van De Friesland.

In Friesland is de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân verantwoordelijk voor de ambulancezorg. De daadwerkelijke ambulancezorg wordt uitgevoerd door Kijlstra Ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg. De afgelopen jaren hebben RAV Fryslân en verzekeraars gewerkt aan het verbeteren van de ambulancezorg in Friesland. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Friesland laat namelijk een constante groei zien op de inspanningsverplichting van de wettelijke aanrijtijden. In 2014 was het nog 91,5 procent en in 2018 steeg het naar 94,3 procent binnen de norm.

RAV en De Friesland gaan door met het nog verder verbeteren van de ambulancezorg, zoals in Sûdwest-Fryslân