Binnenterrein Furmerusstraat krijgt naam

SNEEK - Wethouder Stella van Gent onthult dinsdag 5 februari samen met buurtkinderen de naam voor het nieuwe binnenterrein van het woningcomplex op de locatie van de oude blauwe Furmerusflat in Sneek.

Dat gebeurt tijdens een opleverfeest voor de nieuwe bewoners van de Furmerusstraat georganiseerd door woningcorporatie Accolade en VDM Woningen. Naast bewoners, gemeente en andere belanghouders zijn ook de kinderen van de Johannes Postschool aanwezig.

Bewoners konden ideeën over de naam insturen. In totaal bouwde VDM Woningen 33 zeer energiezuinige gezinswoningen aan de Furmerusstraat. Op de plaats waar vroeger de blauwe flat stond.

De kinderen van de dichtbij gelegen Johannes Postschool kleurden voorafgaand aan de bouw de bouwhekdoeken in. De tekeningen beelden het thema ‘duurzaamheid’ uit. Ze kregen van VDM Woningen een presentatie over duurzaam bouwen. Voor de bekendmaking van de naam van het binnenterrein hebben de kinderen een onthullingsdoek versierd. Enkele kinderen van de school wonen in een van de nieuwe woningen. Deze kinderen mogen samen met de wethouder en de bedenkers van de naam van het binnenterrein de officiële onthulling uitvoeren.

De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. Alle woningen hebben drie slaapkamers, vloerverwarming, een tweede toilet op de verdieping en een berging. De huurprijs van de woningen ligt onder de sociale huurtoeslaggrens. Daarmee biedt Accolade betaalbare, duurzame woningen voor de doelgroep.