Veel cabaret in Theater

SNEEK -Stefano Keizers, Inez Timmer, Beumer en Drost en Najib Amhali slaan hun tenten op in Theater Sneek.

Keizers bijt vrijdagavond 8 januari het spits af in de Noorderkerkzaal. ’Onvoorspelbaarheid is zijn grootste troef, en dat maakt het zeer spannend om mee te gaan in zijn gekte. Alles wat hij toevallig met ons wil delen, lijkt op zichzelf te staan, maar keert uiteindelijk allemaal terug en heeft een functie. Met Keizers heeft het cabaret er een nieuwe absurdist bij gekregen’, was in recensies te lezen.

In de Noorderkerkzaal zaterdag 9 januari om 16.00 uur de première van Inez Timmer’s Vijf minuten voor aanvang…Onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer. In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musicalartieste, steeds weer aarden in een ander land en aanpassen aan een andere cultuur. Een verhaal over roem, glitter en glamour en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.

In de familievoorstelling MAQUETTE van Beumer en Drost zondagmiddag daarop om 14.30 uur zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. De files worden kleiner en de ruimte voor natuur wordt groter.

Najib Amhali staat van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 februari in de grote zaal van Theater Sneek met de cabaretvoorstelling Waar was ik? 'Dat dacht Najib twintig jaar geledenn in welke theaters stond ik toen? Bestaan die nog? En zou het niet leuk zijn om mezelf daar opnieuw uit te vinden?

 

.