Vierde maal ‘Joowandeltocht’.

OUDEGA - Stichting MFC It Joo organiseert in samenwerking met een viertal campings in de regio op zaterdag 1 juni voor de vierde maal de ‘Joowandeltocht”.

Het is een op voorhand prachtige wandeltocht in de namiddag van 10 of 20 kilometer rondom Oudega SWF, Idzega, Sandfirden en Nijhuizum. Een mooie kans om te genieten van dit unieke merengebied. Er zijn verrassende activiteiten langs de route, muziek en natuurlijk een hapje en drankje. Het kerkje in Sandfirden is geopend voor bezichtiging.

Het gebied rondom de Aldegeaster Brekken is al bij veel wandelaars en fietsers een geliefde plek. Zeker in de zomermaanden is het mooie Brekkenpaad bij veel mensen in trek. Wat minder bekend, maar daarom beslist niet minder mooi is, is het natuurgebied rondom de Skûtelpoel en de Idzegaaster Poelen, een stukje ongerept natuurgebied.

Een van de bijzonderheden van deze tocht is dat de deelnemers vanuit Sandfirden met authentieke pramen zult worden overgezet naar Nijhuizum, deze overtocht is bij de prijs inbegrepen en betreft beide afstanden.

De route leidt de wandelaars vervolgens over het Brekkenpaad langs de Aldegeaster Brekken. Onderweg zullen de spinnenkopmolens op Nijhuizum en ‘Doris Mooltsje” deze dag in bedrijf zijn en te bezichtigen. Start: MFC It Joo, Oudega SWF