Valentijnsactie Bloemenbus en BUUR

SNEEK - De Bloemenbus en Buur in Sneek organiseren op 14 februari een wat ze noemen liefdevolle valentijnsactie.

Valentijnsdag draait om de liefde. Alle soorten liefde. Die voor je lief, voor je broers en zussen, maar evengoed de liefde en dankbaarheid voor je beste vriend(in) of je buurvrouw. We weten het wel, maar zeggen doen we het meestal niet genoeg: ‘Hé, ik hou van jou’. Dit was reden voor de dames van De Bloemenbus en Hannah, eigenaresse van BUUR, om voor 14 februari een warme actie te organiseren. ‘Hoe mooi is het om de mensen waarvan je houdt te verrassen?’

De drie gedreven ondernemers gingen om tafel en kwamen tot een liefdevolle valentijnsactie. ,,Wie voor de dag van de liefde een boeket besteld bij De Bloemenbus, verrast zijn/haar valentijn op 14 februari aan de deur met de mooiste bloemen én ontvangt daarbij een waarde cheque van BUUR.

Bij inlevering van deze cheque kun je voor een schappelijke prijs samen genieten van een heerlijk 3 gangen menu. Dit menu heeft Hannah speciaal voor de koppels samengesteld en is helemaal ‘a la BUUR’. BUUR opende mei vorig jaar haar deuren aan de Oosterkade in Sneek en diende afgelopen zomer als ‘Beach Bar BUUR’.

Op het terras aan het water was het heerlijk vertoeven met een cocktailtje en burgers van de BBQ. Na een zonnige zomer werd de beach bar weer omgetoverd tot een sfeervolle plek om even bij te komen, te relaxen, een bakje koffie te drinken en te genieten van de lekkerste taartjes. ,,BUUR is echter niet alleen een plek om een bakje koffie te doen”, voegt Hannah toe “Ik wil dat mensen hier ook de mogelijkheid hebben om te komen ‘buurten’. Daarom organiseerden we afgelopen december onder andere Bloemen & cocktails.

Dit was erg gezellig. Samen met Ingrid en Machtelt van De Bloemenbus ging een groep aan de slag om een eigen plukboeket te stylen. Nadat iedereen zichzelf had verbaasd van het mooie eindresultaat, dat ze helemaal zelf hadden gemaakt, schoven ze aan de bar aan om een heerlijke cocktail te drinken. Even bezig zijn maar toch ontspannen, dat was het doel.”

,,En dat werd zeker gehaald” zegt Ingrid. In september 2017 startte zij met Machtelt De Bloemenbus. Ze gaan dagelijks door de wijken van Sneek om de mooiste (pluk) boeketten op locatie te maken. ,,We rijden vaste routes. Wanneer we in de straat zijn, kunnen mensen bij ons komen met hun vaas. Deze vullen we dan helemaal naar wens op. Het concept slaat enorm goed aan en de reacties van mensen zijn super positief. Naast onze vaste routes bezorgen we uiteraard ook boeketten op bestelling en verzorgen we abonnementen voor bedrijven en particulier.”