Biljarters Hofman en Buma ongeslagen

TERSOAL - Arjen Hofman en Simon Buma wisten in het 23ste Legeaënster kampioenschap biljarten vrijdag en zaterdag in dorpshuis “De Tuolle” in Tersoal al hun partijen te winnen.

Op vier tafels speelden 36 deelnemers 90 partijen waarvan 36 op vrijdagavond. Zoals gezegd bleven Arjen Hofman in de C-poule en Simon Buma in de A-poule ongeslagen op het groene laken. Bouke Hofstra, spelend in de A-poule maakte met 45 caramboles de hoogste serie en Hendrik Nicolai (B) speelde een partij in 8 beurten uit. In poule F was het zeer gezellig spannend. Onder aanmoediging van velen eindigden 3 spelers met 6 punten en werden de prijzen op basis van het moyenne verdeeld.

Het toernooi werd officieel geopend door Michiel Kalsbeek, voormalig schipper van skûtsje de Raerder Roek. Op het biljart maakte hij verbinding tussen de twee sporten. Ballen en krijtjes werden boeien en een paar toernooispelers mochten de obstakels met blauwe ballen proberen te ´omzeilen´.

De toernooidirectie bestaande uit Iede Sijszeling uit Raerd en Lieuwe Fekken uit Offingawier, leden van de biljartvereniging Tot Ons Genoegen, hebben vanaf dit jaar wisselbekers en vleesprijzen ingevoerd.

Uitslagen Poule A: 1. Andries Fokkens, 8 pnt.; 2. Bouke Hofstra, 6; 3. Jacob Buma, 6.

Poule B: 1. Simon Buma, 10 pnt; 2. Thomas de Vries, 8; 3. Hendrik Nicolai

Poule C: 1. Arjen Hofman, 10 pnt; 2. Jurjen de Boer, 6; 3. Rienk Kuipers, 4.

Poule D: 1. Lieuwe Koopmans, 8 pnt.; 2. Rintje Landman, 6; 3. Jan Flikkema, 6.

Poule E: 1. Bart Zurink, 8 pnt; 2. Jimte-Jan Abma, 6; 3. Cees Dotinga, 6.

Poule F: 1. Hans Greidanus, 6 pnt; . 2. Lolke Wytsma, 6; Sander Dotinga, 6.