Waterpoort in 2019 nog puntloos

SNEEK - De Waterpoort is na de jaarwisseling nog puntloos. Met de komst van koploper Ritola voor de boeg moest de korfbal-eersteklasser zaterdag in eigen hal buigen voor CSL: 20-24.

De selectie van de Sneker korfbalvereniging was gebrand op de punten maar stond toch weer met lege handen. het wil nog niet vlotten in het nieuwe jaar. De ploeg is inmiddels afgezakt naar de gedeelde voorlaatste plaats in de eerste klasse B.

Na een gelijkopgaande beginfase nam het bezoekende CSL het voortouw. De Snekers bleven gedurende de eerste helft nog wel in het kielzog van de uitploeg, maar waren niet in staat om de wedstrijd naar eigen hand te zetten.

In de rust benadrukte coach Nico Kraan om verdedigend de druk op te voeren. CSL bleef echter scoren en hoewel de Waterpoort gedurende een korte periode meer grip leek te krijgen op de wedstrijd, kon het geen aansluiting vinden. Ondanks menig doelpunt van Tessa Remery en een goede invalbeurt van Paul Damstra, bleef CSL aan de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Zaterdag ontvangt De Waterpoort in de Schuttersveldhal koploper Ritola.