Team Winsum Sneek verliest definitief aansluiting met top hoofdklasse darts

ERMELO - In de tiende speelronde hoofdklasse superleague of darts verloor team Winsum Sneek zaterdag definitief de aansluiting met de top na de nederlaag bij Ermelo.

Ermelo nam het initiatief en was snel verzekerd van minimaal een punt na een 5-2 tussenstand. De Snekers vochten zich knap terug en kregen één pijl voor een gelijkspel die helaas niet verzilverd werd. Team Winsum Sneek blijft steken op de vierde plaats maar ziet Den Haag tot 3 punten naderen. De titelambities kunnen voorlopig in de ijskast.

Bij de Snekers keerde Jan Dekker terug in de basis vier samen met Rick Hofstra, Frans van der Weit en Wieger Boonstra. De Round Robin werd 4-9 verloren hetgeen duidelijk maakte dat het een lastig karwei ging worden om de koploper aan het wankelen te brengen. Ermelo liep snel uit naar een 3-0 voorsprong door verliespartijen van Dekker en Boonstra. Hofstra en Van der Weit brachten de spanning terug in de partij door beide via een beslissende leg respectievelijk te winnen van Justin van Tergouw en Quinn Wester.

De koppels werden beter begonnen door Ermelo die via twee gewonnen koppels een 5-2 tussenstand maakte. Sneek liet het er niet bij zitten en kwam via de koppels Hofstra / Van der Weit en Dekker / Boonstra terug in de partij.

Hofstra kon een gelijkspel bewerkstelligen indien er gewonnen werd van Martijn Kleermaker. Hofstra zat goed in de partij en kreeg op een 3-3 stand een kans om het gelijkspel binnen te halen. het mislukte net. Kleermaker sloeg op zijn beurt toe en zorgde ervoor dat de drie punten in Ermelo bleven.

Zaterdag 9 februari 2019 komt regerend landskampioen Mariahout naar Winsum Friesland. De wedstrijd gaat om 13:00 van start in Café de Trijesprong Winsum Friesland.