Neptunia recht rug in Enschede

ENSCHEDE -De waterpoloheren van Neptunia’24 hebben zich gisteren uitstekend gerevancheerd van het teleurstellende gelijkspel van vorige week. In Enschede werd EZC met 12-15 verslagen. een dag eerder haalde de Sneker dames in ghezelfde zwembad ook al 3 punten.

De Snekers waren nog niet helemaal wakker bij aanvang van de wedstrijd. Binnen no-time stond de thuisploeg met 3-0 voor en moest er geknokt worden voor iedere meter. De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen kwam steeds lekkerder in de wedstrijd en schakelde EZC vakkundig uit.

Verdedigend, waar heren-twee doelman Charlie de Vos het fort bewaakte, was Neptunia weer erg sterk en op het aanvallend vlak was de Sneeker equipe ook volledig op dreef. Met nog twee minuten te spelen werd de 10-15 bereikt, Neptunia liet EZC nog even gaan en incasseerden zo nog twee goals maar de strijd was al lang en breed beslecht.

Zaterdag speelt Neptunia’24 thuis tegen Deltasteur uit Kampen. De aanvang is om 17.00.

Doelpunten Neptunia’24: Rutger van Leeningen(4x), Rick Lunter (3x), Arjen van Leeningen en Sander van der Molen (beiden 2x), Burak Caglar, Niels van der Zweep, Rudi van der Veldt en Dennis van der Veldt (allen 1x).

De waterpolodames van Neptunia’24 versloegen zaterdag EZC D2 met 3-2 .in de eerste helft van de wedstrijd raakte de Sneker formatie met 2-0 achter. Coach Rudi van der Veldt besloot in te grijpen en het nodige aan te passen. Hier had EZC D2 geen antwoordt op, waarna Neptunia’24 langzaam kon toe slaan. De gedrevenheid en het fantastische samenspel resulteerde in een prachtige overwinning.

Doelpunten: Celeste Brouwer, Gabrielle Weiler en Joni de Graaf .