Vera de Vries op weg naar podiumplek in nationaal circuit

BREDA - Horror-atlete Vera de Vries is na haar vierde plaats tijdens de nationale Mastboscross in Breda hard op weg om een podiumplaats te bemachtigen in het nationale crosscircuit; de competitie die verbonden is aan de zes nationale crossen van Nederland.

Er resteert nog een veldloop en wel de strijd om het Nederlands kampioenschap cross dat over vier weken in Emmeloord wordt georganiseerd. In Breda dit weekend finishte de B-juniore op slechts twee seconden van het podium. Evenals in alle voorgaande nationale veldlopen deden de crossers van de Sneker atletiekvereniging het weer goed met ditmaal drie top-10 noteringen.

Ook de C-junioren Sam van der Werf(7e)en Tess Jaarsma(8e) finishten bij de beste tien atleten. In deze categorie was er een 17e plaats voor Suze de Vries bij de meisjes en een 12e plaats voor Sietze Ketelaar bij de jongens. Bij de senioren korte cross deed Peter-Jan de Jong het geweldig getuige zijn 18e plaats in een ijzersterk veld.

Voor Klaas Douwe Yska was er in deze categorie een 33e plaats. Siep Nota kwam in actie in de lange cross voor de heren. Marathontopper Michel Butter ging er met de overwinning vandoor. Voor de Sneker was er een verdienstelijke 30e plaats.