Frustrerende middag ONS Sneek

SNEEK - ONS Sneek beleefde een frustrerende zaterdagmiddag tegen ASWH. Op het eigen Zuidersportpark kwam de derde divisionist tot twee keer toe op voorsprong, maar bleef het uiteindelijk met lege handen, een weggestuurde trainer en een flinke kater achter: 2-3.

Toen zijn ploeg in de laatste tien minuten de 2-1 voorsprong alsnog verspeelde, reageerde Paul Raveneau zijn ergernissen verbaal af op de arbiter die hem prompt achter het hek bonjourde.

ONS, dat nauwelijks kansen kreeg, kon dankzij een presentje van dezelfde leidsman op voorsprong komen in de 68ste minuut. Na een onopzettelijke handsbal van een van de verdedigers van ASWH verzilverde Michael Lanting geroutineerd de makkelijk gegeven strafschop.

ASWH, dat naar Sneek was gekomen met een punt voorsprong op het op de 13e plaats staande ONS, wisselde aanvallend. Vooral het inbrengen van Fabian Korporaal werd de thuisploeg, die via via Serge Fatima op 2-2 nog wel de lat raakte, fataal. Met twee goals (82ste en 90ste minuut) zadelde hij ONS op met de elfde nederlaag.

Beide lage middenmoters zochten na een gelijkopgaande eerste helft, met wel meer balbezit bij de bezoekers, met een passende 1-1 ruststand de thee op. Namens ONS, dat begon zonder doelpuntenmaker Yumé Ramos, opende Martin Barto in de 8ste minuut met een slim balletje achter het standbeen langs na een voorzet van Denzel Prijor.

Vijf minuten later kwamen de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht op gelijke hoogte nadat Barry Ditewig hands maakte buiten zijn strafschopgebied. De goalie van ONS die geel kreeg was vervolgens kansloos op de schitterende vrije trap van routinier Mels van Driel.