Onderwijsprijs voor Greidhoeke goes Onderwijs

ITENS - Basisschool de Romte in Itens is als participant binnen het project Greidhoeke goes Onderwijs winnaar geworden van de Friese Onderwijsprijs én de publieksprijs.

De leerlingen uit Itens en die van De Opslach in Wommels, De Stjelp in Baard en It Bynt in Winsum volgen in het project Greidhoeke goes Onderwijs de reis van de grutto naar Fryslân en terug. Kinderen maken kennis met de landen die de grutto bezoekt. De andere landen maken op hun beurt kennis met de Friese kunst en cultuur.

De jury waardeert de aantrekkelijke en veelzijdige uitwerking van dit project door de 4 samenwerkende basisscholen. Met een popsong over de grutto en het Greidhoeke journaal is het een origineel en aansprekend project, aldus de jury.

Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte gisteren de prijs uit in het provinciehuis in Leeuwarden. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen. De winnaars ontvangen een plastiek (de Bronzen Olifant), speciaal ontworpen door het kunstenaarscollectief De Provinçialen. De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. De finale van de Nationale Onderwijsprijs is op 27 maart 2019 in Leiden.

In het voortgezet onderwijs ging de Onderwijsprijs naar het Lauwers College in Buitenpost.