Improvisatietoneel met sPierkracht en een lach

BALK - De vier dichters Amanda de Vries, Janna van der Meer, Marten Visser en Wiebe Dooper geven op donderdag 31 januari in Podium Gorter in balk gestalte aan de nationale Poëzieweek van 31 januari tot en met 6 februari.

Elk van deze plaatselijke dichters draagt mooie beeldende gedichten voor. Beeldend? Ja, want elk gedicht wordt daarna op een theatrale, humoristische wijze uitgebeeld door sPierkracht. sPierkracht? De naam doet het misschien al vermoeden: zij doen aan sport. Theatersport om precies te zijn. Of zij er ook spieren van krijgen? Ja, best wel. Vooral lachspieren.

Alles doen zij namelijk op improvisatie. Geen training of wedstrijd is hetzelfde, omdat het publiek ter plekke dingen mede bepaalt, zoals de locatie waar zij zich bevinden of welke relatie zij met elkaar hebben. Wil het publiek de gespeelde scène nog een keer zien, maar dan in reggae-stijl? Alles kan, zij improviseren! sPierKracht is een theatersportvereniging uit de Haarlemmermeer.

Voorstellingen als deze zijn altijd een groot succes en het publiek gaat met een lach weer naar huis. De voorstelling donderdag 31 januari in Balk begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de fa. Haantjes in de Van Swinderenstraat te Balk of via de website www.podiumgorter.nl.