Uitbreiding AVK Plastics in afrondende fase

BALK - De uitbreiding van kunststofverwerkingsbedrijf AVK Plastics in Balk zit er bijna op. Met de installatie van een nieuwe grote spuitgietmachine en de herinrichting van de uitgebouwde productiefaciliteit realiseert AVK een aanzienlijke toename in capaciteit en mogelijkheden. Naar verwachting is de uitbreiding in mei afgerond, waarna in juni een open dag volgt.

Door de exponentiële groei van de afgelopen jaren was uitbreiden van essentieel belang. In 2016 werd een eerste aanvang gemaakt door een deel van het voormalige gemeenteterrein over te nemen. In het voorjaar van 2018 deed AVK al bericht over de voltooide uitbreiding van de productiehal en de asfaltering van het binnenterrein. Inmiddels is het volledige gemeenteterrein in gebruik, inclusief het gebouw dat nu dienstdoet als kantoor voor uitgaande goederen en opslag onder dak. Hiermee zijn al de bouwkundige werkzaamheden afgerond.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de herinrichting van de productieruimten en de installatie van een nieuwe 165 ton wegende spuitgietmachine met een sluitkracht van 2.300 ton, die door maar liefst zeven vrachtauto’s in delen moest worden geleverd.

De aanschaf van dit twintig meter lange zwaargewicht uit Oostenrijk maakt deel uit van de machineparkuitbreiding, die AVK Plastics naast een grotere productiecapaciteit ook uitgebreidere mogelijkheden brengt. De volautomatische machine zal onder andere worden ingezet voor de productie van pallets met staalprofielen, geschikt voor grote IBC vloeistoftanks. De complete installatie neemt ongeveer vier weken in beslag.

In de komende maanden wordt de fabriek verder (her)ingericht en wordt het machinepark gecompleteerd met nog een nieuwe spuitgietmachine, met een sluitkracht van 800 ton. Naar verwachting is alles omstreeks mei operationeel.

Binnenkort verschijnt er op de website en social media van AVK Plastics een nieuwe timelapse-video van de volledige installatie van de nieuwe spuitgietmachine. Ook staat er in juni een open dag gepland.