Solo Stories in Noorderkerk

SNEEK - Naast de 18e Sneeker Bonte Avonden is in Theater Sneek ruimte voor het VERS! festival en in de Noorderkerkzaal Solo Stories.

De voorstellingen van Haebeltsje de Jong tijdens de BSA zijn van 1 tot en met 9 februari.

Bij VERS! draait het om de aanstormende popbands uit de regio. Maar ieder jaar zijn er ook een aantal grote namen te bewonderen. Voor zaterdag 2 februari zijn The Cool Quest en topfluitist Mark Alban Lotz vastgelegd.

Tot na middernacht zijn er meer dan dertig optredens op zes podia bij Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium. De meest uiteenlopende muziekgenres zijn vertegenwoordigd: van funk, rock en indie tot soul en jazz.

VERS! 2019 staat in het teken van de plastic soep. Op verschillende manieren wordt aandacht gevraagd voor het probleem en gekeken naar mogelijkheden om plasticverbruik terug te dringen. Zo gaat een aantal acts direct en indirect afvalmaterialen in hun muziek gebruiken. Jeugdorkest On the Move, groepen van KinderMuziekTheater en een live-band openen samen VERS! met de ‘Plastic Soup Song’.

In Solo Stories wil Emma leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. De inleiding start om 13.30 uur in de Theaterstudio, de gratis kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.