Nieuwe fotocursus FRB fotografie

SNEEK - Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie gaan nieuwe cursussen fotografie geven in Sneek en Nijland.

Een cursus omvat zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven. Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur, Macro, baby- en bruidsfotografie, enzovoort.

,,De mooiste foto’s maak je alleen, als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leer je tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven", aldus Bouma. ,,Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Bij de basiscursus leer je je camera begrijpen en beheersen."

Roland Bouma en Greetje Keuning geven al zo'n vijftien jaar ze cursussen in in heel Noord Nederland.

Cursuslocaties zijn het gebouw van IJsclub in Sneek en De Mande in Nijland. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 25 februari en 8 maart.