ADVERTORIAL I Stijlvolle Tips: Herensokken

Na een dag hard werken kom je thuis. Je trekt je schoenen uit en ja hoor, het is weer zo ver. Er zitten gaten in je gloednieuwe herensokken. Je baalt als een stekker, want dit is niet de eerste keer. Je vraagt je af; hoe komt dit? Ligt het aan de schoen, aan jou of aan het materiaal van de herensok?

In dit artikel kom je erachter hoe je de sok heel houdt en hoe je de herensokken het beste kunt combineren met je outfit. Benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder.

Gaten in je sokken vermijden 

Wanneer er een gat in je sok zit, gooi je ze weg of je stopt ze. Tegenwoordig koop je al snel nieuwe herensokken. Toch zit er veel kwaliteitsverschil tussen de sok die je koopt op de markt en de sok die je koopt in een heren winkel. Kwaliteit is één van de manieren om gaten te vermijden: betere sokken bestaan echt! 

We beginnen bij de basis: het materiaal. Katoenen sokken worden het meest gedragen. Dit is omdat ze snel geproduceerd kunnen worden en al snel goed passen.

Meer ouderwets, maar zeker niet van mindere kwaliteit, zijn wollen sokken. Wollen sokken hebben als kenmerk dat het goed vocht opneemt. En de temperatuur wordt beter gecontroleerd. Je hebt minder last van zweetvoeten. 

Vermijd synthetisch materiaal! Je voet ‘stikt’ als het ware bij dit type sok, waardoor de bloedsomloop in je voeten vermindert en je koude voeten krijgt.

Tenslotte heb je nog een combinatie van de twee (70% katoen en 30% wol). Deze combinatie is onder de meesten favoriet. De sokken blijven droog en zitten perfect. Met deze sokken heb je geen last van wrijving in schoenen en is er minder kans op gaten. 

Sokken afstemmen op je outfit

Sokken zijn stijlvol. Je sokken afstemmen op je outfit is echt iets van deze tijd. Hoe kun je dit doen? Ten eerste vermijd de witte sok. Een witte sok creëert veel contrast met andere kleding, waardoor het ongewenst de highlight van je outfit wordt. Daarnaast worden witte sokken vies en krijg je ze moeilijk weer 100% wit. 

Wanneer je sneakers draagt, kun je het beste kiezen voor enkelsokken. Hoge sokken staan minder mooi bij lage schoenen en doordat je enkels lucht krijgen koel je af in warm weer. Kies je favoriete kleur uit (behalve wit) and the job is done! 

Herensokken samen met een pak 

Als je netjes gekleed bent, zijn er genoeg opties. Bij een pak staan bijvoorbeeld geblokte sokken goed. Maar pas op, je wilt netjes blijven. Zorg ervoor dat de sok tot bovenaan de kuit komt om de harige mannen benen uit het zicht te houden. Zeker als je een gesprek hebt met je toekomstige zakenpartners. 

Tot slot kun je in je vrije tijd kiezen voor een opvallende print, bijvoorbeeld een smiley of een bloemetjespatroon. Zolang het staat bij je outfit zijn er oneindig veel opties. De meeste hoge kwaliteit herensokken hebben veel keuze op dit gebied. Een merk met hoogwaardige kwaliteit sokken is bijvoorbeeld Profuomo , dus leef je uit en maak indruk met je eigen stijl!