Opnieuw bezoekersrecord Sneker Filmwinter

SNEEK - De donderdagavond begonnen negende Sneker Filmwinter, die vanavond in CineSneek zijn slotavond beleeft, heeft in totaal 4535 bezoekers getrokken.

Dat is opnieuw een bezoekersrecord. ,,Vijfhonderd meer dan vorig jaar. We zijn er weer blij mee”, reageerde voorzitter Klaus Boonstra van de organiserende Stichting Sneker Filmwinter.

De Deense productie The day will come van regisseur Jesper W. Nielsen kreeg in de publieksenquête een 9,5. De aangrijpende film over de twee broertjes Elmer en Erik die, nadat hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, in een internaat belanden, was daarmee de hoogst gewaardeerde film in het vierdaagse filmfestival.

Op plaats 2 met 9,4 punten eindigde The leisure seeker van Paolo Virzi en de premièrefilm Das schweigenden Klassenzimmer van Lars Kraume kreeg van het publiek een beoordeling van 9,2 punten. In de top 5 verder Shoplifters en Den skyldige.

De organisatie typeerde de negende Sneker Filmwinter als een ‘super weekend’. Boonstra: ,,Prima sfeer, veel tevreden mensen.”