Team Winsum Sneek hard onderuit in Den Haag

DEN HAAG - In de negende speelronde van de hoofdklasse superleague of darts gisteren liep het dartsteam Winsum Sneek tegen de derde nederlaag van het seizoen op.

De Hagenezen, de nummer vijf van de ranglijst, wonnen zeer overtuigend met 8-2. Team Winsum Sneek blijft op de vierde positie, maar verliest deels de aansluiting met de koppositie.

Voorafgaand aan het onderlinge treffen tussen de nummer vier en vijf van de ranglijst was het al bekend dat het voor de Snekers een moeilijk middag ging worden. Jan Dekker en Danny Noppert waren beide afwezig terwijl Den Haag wel kon rekenen op de kersverse PDC’ers Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven. Uiteindelijk vingen Rick Hofstra, Frans van der Weit, Sylvester Paassen en Wieger Boonstra de Round Robin aan. Den Haag nam gelijk het initiatief door ruim voor te komen. De Snekers vochten zich knap terug, maar zagen Den Haag het eerste wedstrijd punt pakken.

In de singles kon alleen Hofstra zegevieren door Kuivenhoven met 4-3 te verslaan. Eerder was Boonstra niet in staat om Ryan de Vreede te verslaan. Ook wonnen Van der Weit en Paassen respectievelijk niet van Marcel Blik en Van der Meer. Van der Weit en Paassen brachten de hoop op een goed resultaat wel terug door het eerste koppel te winnen.

Door de daaropvolgende verliespartijen van Hofstra en Boonstra was Den Haag zeker van de overwinning. De weerstand van de Snekers nam meer en meer af, waardoor Den Haag al snel zeker was van een overwinning. Een winstpartij op Van der Weit en Paassen zorgde er voor dat de Hagenezen konden werken aan het legsaldo. De solo om des keizers baard werd ook een prooi voor Den Haag aangezien Paassen niet in staat was invaller Mike Zuydwijk te verslaan.

Lang tijd om te treuren heeft Winsum Sneek niet. Zaterdag zullen de Snekers op zoek gaan naar eerherstel in de uitwedstrijd tegen koploper Ermelo. Zaterdag 9 februari komt de regerend landskampioen Mariahout naar Winsum Friesland. De wedstrijd gaat om 13.00 van start.