Neptunia’24 blameert zich na winterstop

SNEEK - De waterpoloheren van Neptunia’24 hebben zichzelf een slechte dienst bewezen in de eerste wedstrijd na de winterstop. Thuis, in zwembad ‘it Rak’ kwam de ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen niet verder dan een schamele 5-5 tegen De Reest uit Meppel.

De Snekers waren vanaf de eerste minuut slap en afwachtend. Verdedigend is de ploeg altijd zeer sterk maar dit werd zaterdag te vaak afgefloten, waardoor de gasten veelvuldig een overtalsituatie mochten spelen. Aanvallend zat het er vanaf het begin al niet in, menig schot belandde op paal, lat en Meppeler doelman.

Toen De Reest in de derde periode de leiding nam, moest Neptunia alle zeilen bij zetten om terug te komen. Dat lukte maar in de resterende vierde periode waren alle krachten en ideeën op.

Doelpunten Neptunia’24: Wessel Westra (2x), Edwin de Boer, Rutger van Leeningen en Niels van der Zweep (allen 1x).

Ook de dames van Neptunia’24 stonden met lege handen na een 2-11 nederlaag tegen koploper EZC uit Enschede. Door het tactische spel en de ervaring van de uitploeg, hadden de waterpolodames uit Sneek moeite om mee te komen. EZC stond met 0-7 voor toen Jacqueline Klijnstra scoorde met haar welbekende boogje.

De tweede helft bracht geen verandering met zich mee. in de slotseconde bundelde Joni de Graaf haar laatste krachten en haalde, van 18 meter afstand, nog één keer uit. Dit resulteerde in een prachtige goal.

Doelpunten: Jacqueline Klijnstra en Joni de Graaf (beiden 1x).