Menhir herstelt zich van nederlaag

URETERP - Het herenteam van ESBC Menhir heeft zich hersteld van de nederlaag vorige week. In Ureterp werd vrijdagavond Five Pack na de rust volledig overklast: 31-73.

In de verloren wedstrijd tegen Assist miste Menhir maar liefst vijf spelers. Tegen Five Pack waren met uitzondering van Jehannes Dijkstra alle spelers weer aanwezig. Dijkstra was wel mee als toeschouwer. Speler-coach Arnold van der Meulen zou als enige geen speelminuten maken. Hij heeft last van onverklaarbaar krachtverlies in zijn benen en ondergaat binnenkort medisch onderzoek.

Menhir startte matig. Met name in de verdediging dacht de ploeg het op halve kracht te kunnen redden en dat was dus niet het geval. Laagvlieger Five Pack haakte aan en maakte er in de eerste helft een echte wedstrijd van. Bij rust leidde de koploper uit Sneek met slechts drie puntjes: 25-28.

Na rust was alles anders. Menhir toonde eindelijk agressiviteit in de verdediging en Five Pack kwam niet onder de druk uit. Danny Nowee onderscheidde zich met een aantal steals en in de aanval werd de bal snel rondgespeeld, wat tot een serie fraaie scores leidde. Five Pack kwam de 2-23 tussensprint van Menhir niet te boven. De Snekers namen in het vierde kwart nauwelijks gas terug, gezien de 4-22 stand van die periode.

Grote tegenvaller was wel het uitvallen van Jeroen Kok. De spelverdeler scheurde in de slotfase, toen de wedstrijd al lang gespeeld was, een achillespees af. Hij moet twee maanden in het gips en het seizoen is voor hem waarschijnlijk afgelopen.

Aanstaande vrijdag staat de topper tegen BV Penta uit Drachten op het programma. De wedstrijd in de Sneker sporthal begint om 20.45 uur.