Winnaars speurtocht Modelspoor Museum

SNEEK - De winnaars van de speurtocht tijdens de tentoonstelling "Magazijn van de dromen" in Modelspoor Museum zijn bekend.

Vrijdag 18 januari was de prijsuitreiking van de speurtocht. De winnaars waren samen met hun ouders te gast in het museum en ontvingen uit handen van de museum manager Jan Willem van Beek een houten speelgoedkist. In de binnenstad van Sneek deden afgelopen maand vele winkeliers mee aan een puzzelspeurtocht over de tentoonstelling "Magazijn van de dromen". De wandeling en speurtocht leidde langs de etalages waar houten kunstwerken te zien waren uit de tentoonstelling.

‘Magazijn van de dromen’ is tot en met 3 maart te zien in het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek. Het vertelt het verhaal van het mooie houten speelgoed en de bijzondere kunstnijverheid uit het Ertsgebergte in Saksen, Oost-Duitsland. De tentoonstelling is een feest van herkenning en een belevenis voor jong en oud.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van drie musea in het Landkreis Erzgebirge, twee fabrikanten en een aantal particuliere verzamelaars.