Patyna geeft in e-healthweek doorkijkje naar toekomst

SNEEK - Ouderenzorgorganisatie Patyna geeft in e-healthweek op verschillende locaties een doorkijkje naar de toekomst. Dat gebeurt in Sneek op dinsdag 22 januari van 14.00 tot 20.00 uur in het Bonifatiushuis aan de Jachthavenstraat 28.

Patyna participeert in de landelijke e-healthweek van 21 tot en met 25 januari om mensen kennis te laten maken met de nieuwste, technologische hulpmiddelen. Er zijn veel technologische hulpmiddelen, die ouderen kunnen ondersteunen bij het langer zelfstandig zijn en blijven. De afdeling Human Technology van ouderenzorgorganisatie Patyna houdt zich bezig met technologische ontwikkelingen.

Tijdens de e-healthweek worden in diverse locaties van Patyna bijeenkomsten georganiseerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kennismaken met Virtual Reality. Ook Tessa is aanwezig, een pratende bloempot, die mensen met beginnende dementie kan helpen met het onthouden van afspraken en andere zaken.

Verder kunnen bezoekers een lepel uitproberen, die speciaal ontwikkeld is voor mensen met Parkinson. Medewerkers van Patyna zijn aanwezig om informatie te geven over de vele mogelijkheden.