Clubs blij met groei Waterpolo Mixtoernooi

DRACHTEN - Als een van de vier organiserende verenigingen toonde Neptunia’24 uit Sneek zich trots op de groei van het waterpolomixtoernooi voor jeugd gisteren in Drachten.

Ruim 70 jeugdspelers van Friese waterpoloverenigingen bij elkaar in het zwembad van Drachten. Vorig jaar deden alleen leden van de vier organiserende verenigingen mee. Dit jaar waren er al acht Friese verenigingen vertegenwoordigd!

Dit toernooi is het resultaat van de samenwerking tussen de vier verenigingen DRAGOR (Drachten en Gorredijk), SGHA (Heerenveen, Joure, Lemmer), ORCA (Leeuwarden) en Neptunia (Sneek), met als om doel zoveel mogelijk kinderen in Noord Nederland te laten genieten van deze unieke sport. ,,We zijn dan ook supertrots op de deelname van FZC ’54 Franeker, De Granaet Dokkum, ZPC Bolsward en PWC buitenpost.”

Uniek aan het mixtoernooi is dat de verenigingen niet tegen elkaar strijden, maar de spelers worden ingedeeld in een combinatie team. Zo leren de spelers elkaar beter kennen en kunnen ze met elkaar en van elkaar leren. Kinderen tot 13 jaar kunnen deelnemen aan het toernooi.

Er werden niet alleen wedstrijden gespeeld, maar de spelers konden zich tussen de wedstrijden door uitleven op de stormbaan die in het zwembad lag. Alle jeugdspelers hebben een fantastische middag gehad en kregen een mooie medaille mee naar huis.

Waterpolo vraagt conditie, balcontrole, inzicht en teamwork. Jongens en meiden die dit een uitdaging vinden en van zwemmen houden zijn altijd welkom voor een proefles, om deze stoere sport zelf te ervaren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niet voor publicatie:

Meer informatie over dit artikel: Goska Sixma, Jeugdcommissie SGHA, 06 33 – 690 813

Foto’s: Goska Sixma (vrij te gebruiken)