SNEEK - Net als half december in het thuisduel tegen koploper Noordwijk bleef ONS op het Zuidersportpark lang netjes overeind, maar daar kocht het opnieuw niks voor. De zesde nederlaag op rij doet zich zo langzamerhand voelen op de ranglijst voor de ploeg die na een prima serie in het begin van het seizoen even aan de subtop mocht ruiken. ONS staat inmiddels twee maanden op 19 punten en is inmiddels afgezakt naar plaats 13. Nog slecht vier ploegen hebben minder punten.

De opening van het duel was spectaculair met kansen over en weer. De beste waren voor de bezoekende nummer twee van de ranglijst die onder andere al snel het aluminium raakte door Dennis Kaars. En Kay Tejan miste nog twee beste mogelijkheden. Namens ONS waren Jelle de Graaf en Curty Gonzales er dichtbij. Na een half uur werd een kopbal van ONS’er Michael Lanting van de lijn gehaald.

Nadat Gonzales namens de thuisploeg na rust een schietkans verprutste, sloegen de bezoekers uit Katwijk in de 69ste minuut ongenadig toe. Na een schitterende aanval schoot Tejan al even fraai raak: 0-1. Het was verdiend, want het duel speelde zich na rust vooral af op de helft van het tegenhoudende ONS.

Dat kreeg na een blunder in de defensie van Quick Boys nog wel een kans op de gelijkmaker maar Yumé Ramos stuitte op de doelman. Uit een even snelle als zakelijke counter besliste Jesse van Nieuwkerk in de 89ste minuut de wedstrijd.