Stel Abbega in TV-serie Jouw Stad, Ons Dorp

SNEEK - Een Abbegaster stel doet mee in de nieuwe zesdelige NPO-televisieserie Jouw Stad, Ons Dorp. Daarin ruilen echte stedelingen en honkvaste dorpsbewoners van huis en haard. De uitzending met het hobbyboerende echtpaar is op 24 januari om 21.30 uur.

Hoe ga je als stadsmens om met de rust, ruimte en sociale controle op het platteland en hoe ervaar je als dorpeling de drukte, smeltkroes van nationaliteiten, maar ook het grote aanbod van winkels, restaurants en cultuur die de grote stad te bieden heeft? Twaalf gezinnen/koppels nemen in zes afleveringen de proef op de som om uit te vinden of zij gelukkiger zijn tussen het stadse beton of op het beloofde platteland.

Nammen en zijn vrouw Reintsje hebben een (hobby)boerderij in Abbega waar iedereen elkaar kent. Het stel geniet elke dag van het weidse uitzicht en de natuur. Hun uit Colombia geadopteerde zonen wonen sinds kort op zichzelf en de veestapel is enige tijd geleden, tot verdriet van Nammen, gehalveerd.

Dat biedt hen echter wel de mogelijkheid om voor enige tijd hun huis en haard te verwisselen met dat van de alleenstaande Utrechtse zussen Berry en Eleonora die op loopafstand van elkaar in de multiculturele Geuzenwijk wonen. Buschauffeur Berry begeeft zich dagelijks in het drukke Utrechtse verkeer en haar zus Eleonora die in de kinderopvang werkt is kort geleden moslim geworden. Kunnen de Friezen aarden tussen het stadse beton en hoe gaan de Utrechtse zussen om met de dagelijks terugkerende zorg voor de dieren op de boerderij?