Fusie SWZ en ONS van de baan

SNEEK - Er kan een streep worden gezet door de fusieplannen tussen de Sneker voetbalclubs SWZ Boso Sneek en ONS Sneek.

,,We zullen, zoals de stand van zaken nu is, op eigen kracht doorgaan”, zei voorzitter Frank Slob van SWZ tijdens zijn nieuwjaarsspeech deze week.

Slob verwees naar de brief van ONS in november 2018 waarin aan de gemeente duidelijk werd gemaakt dat de zaterdagclub niet wil verhuizen naar Sportpark Tinga. ,,Dit was en is onze eis voor verdere samenwerking en een eventuele fusie”, zei Slob die met het bestuur zijn conclusies lijkt te hebben getrokken.

,,Hoe de leden van ONS over deze beslissing van hun bestuur denken, is onbekend. De keuze voor Sportpark Tinga, met al onze argumenten daarvoor, zijn hen niet voorgelegd. In onze reactie op de brief van ONS Sneek hebben wij het bestuur van ONS Sneek verzocht dit wel voor te leggen aan hun leden, maar dit is afgewezen.”

Reden voor Sneek, dat jaren geleden wel met WZS fuseerde, zelfstandig verder te gaan. Slob liet weten dat het financieel gezien moeilijk voor SWZ kan worden in de komende jaren. ,,We hebben een grote vereniging met veel breedtevoetbal. Daarnaast hebben we prestatievoetbal met twee eerste elftallen op zaterdag en zondag, die het op hun eigen niveau uitstekend doen. Voor al die elftallen zijn goede trainers en begeleiders nodig.”

,,Om onze vereniging op niveau te houden met beperkte financiële middelen is veel inzet, begrip en medewerking nodig van ieder lid van de vereniging inclusief de ouders van de jeugdleden. We hebben al vaker gezegd dat we enorm trots zijn op onze groep vrijwilligers die zich vaak al jaren inzetten voor de vereniging. Maar we hebben nog veel meer vrijwilligers nodig! Het bestuur kan niet alleen initiatieven nemen en uitvoeren. Wij doen daarom een dringend beroep op allen, die betrokken zijn bij de vereniging, om mee te denken en mee te doen om de positie van de vereniging te versterken.”