Oud-Sneker komt om bij ongeval A10 bij Amsterdam

Sneek - Een oud-inwoner van Sneek is afgelopen zondag om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de A10 bij Oostzaan bij Amsterdam.

Het gaat om Ronald Dooper (44) uit Wormerveer, hij was lid van de SP Zaanstreek. De afdeling van de SP reageert op haar website geschokt op diens overlijden en wenst zijn familie, vrienden en kameraden veel sterkte toe.

Bij het ongeval kwam ook een 34-jarige vrouw uit Amsterdam om het leven.

Verkeersruzie

Volgens de politie blijkt uit eerste getuigenverklaringen dat aan het ongeval vermoedelijk een verkeersruzie voorafgegaan is. Een 52-jarige automobilist uit Krommenie wordt verdacht van doodslag. De rechter-commissaris heeft bepaald dat hij nog veertien dagen mag worden vastgehouden.

De slachtoffers reden vermoedelijk als bestuurder en passagier op een motor. De motorrijder zou de auto van de verdachte afgesneden hebben op de A10 bij het Coenplein.

De verdachte schrok daarvan en raakte daarop de vangrail. Vervolgens ging hij achter de motorrijder aan en zou hij meerdere keren richting de motor hebben gestuurd.

Verklaringen

Die zou hierna trappende bewegingen hebben gemaakt naar de auto, die bij een laatste keer insturen de motor raakte. Bij de ruzie reden de betrokken bestuurders tussen de 100 en 130 kilometer per uur.

Dit blijkt onder meer uit verklaringen van de bestuurder van de auto en verscheidene getuigen.