Leonard Ford en Purpendicular in Bolwerk

SNEEK - Leonard Ford, Purpendicular en een after show muziek bij de buren. Dat is het aanbod in Het Bolwerk in Sneek de komende dagen.

Onder het motto bier en blues, speelt Leonard Ford vrijdag de blues zoals deze bedoeld is. Ondertussen kan er genoten worden van 'ons' eigen heerlijke bier uit de regio: Us Heit van De Friese Bierbrouwerij in Bolsward.

Leonard (in het dagelijks leven luisterend naar Lennard Fopma) timmert sinds 2014 solo aan de weg. Daarvoor heeft hij als gitarist in verscheidene bands vele Nederlandse podia gezien. Bijvoorbeeld de Zwarte Cross, Oerol, de Heineken Music Hall, TT Assen en Welcome to the Village. Zijn fantastische gitaarspel heeft hem tevens optredens in onder meer Duitsland, Noorwegen en België bezorgd. Anderen zullen Leonard wellicht kennen via De Wereld Draait Door en 3FM.

Na hun fantastische optreden in 2017 keert Purpendicular zaterdagavond terug naar Sneek. Purpendicular is ‘the next best thing’ als Deep Purple zelf niet in de buurt of beschikbaar is. Met eindeloze aanbevelingen van Deep Purple-fans, muziekbladen, promotors en zelfs leden van hun alter ego Kortom, een van de allerbeste en meest geboekte Deep Purple-tributebands ter wereld.

Met de zorgvuldig gekozen, internationale samenstelling van professionele muzikanten benadert Purpendicular het echte Deep Purple-geluid. Zo goed zelfs dat alleen zij de Deep Purple-beleving echt tot leven weten te brengen. Daarbij zijn ze de enige tribute-act die heeft gespeeld met alle leden van Deep Purple, maar ook met Pink Floyd, Ozzy Osbourne, Toto, Gary Moore, Black Sabbath, Level 42 en meer.

Op zondag 9 december organiseert Poppodium Bolwerk een Sneker editie van 'Muziek bij de Buren', hét huiskamerfestival van Nederland. De after party van het festival vindt plaats in het café van poppodium Bolwerk, waar de muzikanten, huiskamers en andere geïnteresseerden de dag afsluiten.

Foto van Purpendicular mag rechtenvrij worden gepubliceerd mits vermelding van Ankie Rusticus.