Kinderen verrast door Zwarte Pieten

SNEEK - Ruim 50 kinderen van gezinnen die het niet zo breed hebben in Sneek werden zaterdag verast door twee Zwarte Pieten die met een zak cadeau’s langs kwamen.

De helpers van Sinterklaas waren op pad gestuurd door Ytje , Bianca, Romy en Boukje, vier dames met een groot hart voor kinderen. Ze kwamen op het idee voor een sinterklaasactie toen de basisschool van een van hun kinderen ‘overgebleven’ sinterklaascadeaus wilde doneren aan een goed doel.

Vele kinderen in minder bedeelde gezinnen vieren geen sinterklaas of krijgen nagenoeg geen cadeaus. En dit jaar mochten zij een een verlanglijstje indienen met hun grootste cadeauwensen. ,,We wilden het graag kleinschalig en overzichtelijk houden, maar toen we via Facebook mensen vroegen zich aan te melden, was er van kleinschalig al snel geen sprake meer”, aldus de initiatiefnemers.

Door de vele aanmeldingen waren er al gauw te weinig cadeaus. Via Facebook en andere social media kwam veel respons op de oproep voor (tweedehands) cadeaus. Daarnaast werden pietenpakken, strooigoed, jutezakken, snoepzakjes en cadeaupapier gedoneerd, zelfs door bedrijven zijn er meerdere dingen gedoneerd.

Het was een voor herhaling vatbare bijzondere dag met dankbare kinderen en hun (groot)ouders.