Première Sneekweek in CineSneek

Sneek - De première van Sneekweek is, hoe kan het ook anders, dinsdag 19 januari in Cine Sneek.

Aan het Leeuwenburg wordt in de vroege avond een glamoureus feestje gebouw waarin uiteraard de feestelijke rode loper niet ontbreekt. De avond start ongeveer om 19.30 uur. Na de aankomst van de cast per limousine start de film Sneekweek ongeveer om 20.30 uur. Kaarten voor deze bijna twee uren durende film ( inclusief popcorn en een drankje ) zijn 11 euro. Reserveringen kunnen uiterlijk 24 uur voor aanvang van de premiere worden afgehaald.
Enkele hoofdrolspelers maakten onlangs in een tamelijk gênant interview voor de microfoon van 's lands grootste dagblad pijnlijk duidelijk geen flauw benul te hebben waar het tijdens het zeilen in de Sneekweek om draait. Daarnaast werden aan de andere kant van de microfoon onbenullige vragen gesteld over de rol van het skûtsjesilen - die er niet is - tijdens het grootste Europese zeilevenement op binnenwater.
Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten drie meiden en drie jongens die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en een van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie.