Menhir strijdend ten onder tegen Shadows

Sneek - Slechts een enkele wisselspeler had het eerste herenteam van ESBC Menhir tot zijn beschikking in de wedstrijd tegen The Shadows. De tegenstander beschikte met elf spelers over beduidend meer wisselmogelijkheden. Dit deed de thuisploeg uiteindelijk de das om: 59-71.

Menhir begon uitstekend tegen de ervaren tegenstander uit Groningen. Er werd voor elke meter gevochten in de verdediging. The Shadows hadden daar onverwacht veel moeite mee. Bovendien waren Mats Haven en Chas Hall aanvallend bijzonder scherp begonnen. Zij zorgden met ieder negen punten voor een verrassende 20-15 voorsprong na tien minuten.
Menhir kon door het gebrek aan wissels het hoge tempo niet volhouden. The Shadows bleven hun aanvallen rustig opzetten, terwijl bij de thuisploeg er wat onnauwkeurigheid in sloop. Bij rust leidden de Groningers dan ook met 29-41, om daarna door te stomen naar 42-64. De Snekers weigerden echter de handdoek in de ring te gooien en bleven knokken voor elk punt. Menhir speelde een prima vierde kwart met zorgvuldig uitgespeelde aanvallen en kwam uiteindelijk terug tot op twaalf punten.
Komende weken staat een dubbele confrontatie met het sterke Jumping Five op het programma. Menhir speelt aanstaande vrijdag eerst thuis en een week later op de zaterdag in Peize.