Mooie cheque Piet Bakker voor Conventband

Sneek - Leerlingen van de Piet Bakkerschool in Sneek overhandigden vorige week een cheque van liefst 3.300 euro aan de leden van de Conventband.

Dit geld werd opgehaald tijdens de kerstmarkt die afgelopen jaar op de Piet Bakkerschool werd georganiseerd. De komende periode is het de bedoeling dat ook leerlingen van de Piet Bakkerschool deel zullen gaan nemen in deze band.
De band is ontstaan na een sponsoractie van de Lions Sneek om het maken van muziek te stimuleren bij kinderen met een beperking. Via contacten kwamen zij terecht bij Sinne (voorheen Conventschool). Muzieklessen volgden en nadat een concert van de Conventband plaatsgevonden had in het Theater Sneek, hebben ouders en leerkrachten van de leerlingen dit mooie initiatief van de Lions opgepakt en een vervolg gegeven. Zij zagen hoeveel plezier hun kind met een beperking beleefde aan muziek en vonden dat ze hier meer in uitgedaagd konden worden, ieder op zijn eigen manier en niveau. De leerlingen van deze schoolband worden begeleid door muziekleerkrachten van het Atrium en geven jaarlijks een aantal optredens waarin ze covers van onder andere Adele en Pharrell Williams spelen maar ook eigen liederen ontbreken niet.
Tijdens deze eerste ontmoeting tussen de leerlingen van beide scholen ontstond er zowaar al een muzikale klik dus dit belooft wat voor de toekomst!