Galerie Bax en Galerie Oosthem verbinden omgeving

Sneek - Galerie Bax Kunst in Sneek en Galerie Oosthem openen donderdag 7 april om 16.30 de kunstroute 'Stad & Platteland' in het Kunstencentrum Atrium in Sneek.

Een 12 kilometer lange fiets/wandelroute met vijf expositielocaties. Er wordt werk gepresenteerd van diverse kunstenaars in verschillende stijlen en technieken. De vijf expositielocaties van de Kunstroute Stad & Platteland zijn Galerie Bax Kunst, Galerie Oosthem, Hotel / Restaurant De Daaldersplaats, Theater Sneek en het Kunstencentrum Atrium. Galeriehouder Peter Bax, voorheen nauw betrokken bij het organiseren van de Kunstroutes in Sneek en omgeving, toont zich verheugd. ,,Na jaren kunnen wij weer eens een vorm van een kunstroute aan het publiek presenteren die een aantal schitterende expositielocaties met elkaar verbindt. Voor deze keer niet in één weekend, maar juist verdeeld over zes expositieweken. Op deze manier dient het onze gemeente ook als toeristische attractie."
De kunstroute duurt tot en met 28 mei 2016. Er wordt werk gepresenteerd van de kunstenaars Peter Bonnema, Rini van Dam, Liesbeth Dedert, Aat van Dijk, Tjabel Klok, Theo Koster, Anke van der Kwaak, François Lodewijckx, Anneke van der Meulen, Anneke Peereboom, Jan Potma, Frank Rosen, Aad Schram, Robertus Schrijver, Jan van Tuinen, Hinke Veenstra, Johan Verbeek, Bram Vermeulen, Far Wevers, Annemarie IJssels en Saskia Zuiderduin.