Menhir ziet Exercitia verder afstand nemen

Sneek - De op de zesde plaat staande basketballers van ESBC Menhir moesten gisteravond in een duel der middelmoters hun meerdere erkennen in Exercitia dat met tien punten meer een plaats hoger staat op de ranglijst: 58-68.

De thuisploeg had zowaar eens meer reservespelers op de bank dan de tegenpartij: drie om twee. Reden voor coach Arnold van der Meulen om zijn mannen aan te sporen vanaf het begin vol gas te geven. Dat viel in de praktijk wat tegen. De wedstrijd begon rommelig met ongeorganiseerde aanvallen van beide partijen. Na tien minuten had Menhir een kleine voorsprong: 17-15. In het tweede kwart ging Exercitia erop en erover. De Sneker verdediging werd aan alle kanten gepasseerd. Daar kwam bij dat de thuisploeg zelf maar moeilijk tot scoren kwam.
De Eeldenaren liepen uit naar 22-32, maar bij rust hadden de Snekers weer aansluiting (31-33). Scoren bleef echter in het vervolg van de wedstrijd een moeilijke opgave. Daarbij speelde Exercitia slim dichtbij de basket door telkens net een extra pass te geven op een vrijstaande man.
Menhir knokte voor wat het waard was, maar de Snekers bleven de hele tweede helft net achter de feiten aanlopen. Aanstaande zaterdag mag de ploeg naar Musselkanaal om te proberen het laaggeklasseerde Jahn II te verslaan.