KING krijt voor vrijmarkt Koningsdag

Sneek - SNEEK - Door heel Nederland zie je de stukken tape vanaf deze periode weer op de stoep verschijnen: ‘hier zit ik’, ’gereserveerd’, ‘bezet’, ‘Peter’ s plek!’. Nederland bereidt zich voor op de vrijmarkt tijdens Koningsdag en probeert zo snel mogelijk de beste plekken te reserveren. Om enthousiastelingen een handje te helpen komt KING Pepermunt met een handig hulpmiddel: King krijt.

Een stuk stoepkrijt in de vorm van het bekende rolletje pepermunt dat in Sneek wordt gemaakt. Met het krijt in de hand zijn een tiental Amsterdamse marktkoopmannen geconsulteerd om te helpen bepalen wat de beste plekken zijn. Het resultaat is een serie toptips waar, hoe en wanneer je de beste plek markeert om straks de koning van jouw vrijmarkt te zijn.
Sinds de kroning van de Koning in 2013 voelt KING zich sterk verbonden met Koningsdag, aldus Bob Postma van KING: ,,Alleen al op basis van de naam voelen we verwantschap. Dat heeft Nederland geweten, want in 2013 kwamen we meteen al met een meterlange uitdeelrol pepermunt voor iedereen die stond te wachten bij de kroning. Vanaf dat moment proberen we elk jaar iets bijzonders te doen rond Koningsdag. Dit jaar met een handig stuk stoepkrijt voor alle potentiële koningen van de vrijmarkt. Een super alternatief voor het vaak gebruikte tape, want met name schilderstape blijft lang zitten en daar worden gemeenten niet blij van. Stoepkrijt veeg je zo weer van de straat en je kunt er ook nog eens lekker creatief mee aan de slag. We hopen dat heel Nederland dit jaar alert en fris is om op tijd zijn ‘Koninklijke’ handelsplek te claimen.”