Menhir pakt punten in Musselkanaal

Sneek - ESBC Menhir boekte gisteren een knappe overwinning. Met slechts een wisselspeler werd in Musselkanaal gewonnen van Jahn II: 62-71.

Het wedstrijdverloop was bijna een exacte kopie van de thuiswedstrijd een paar maanden eerder toen Menhir met 70-62 won. Ook toen waren beide teams niet compleet. Jahn II beschikte nu over acht man, Menhir over slechts zes. Jeugdspeler Nils Hettinga speelde voor het eerst in de basis bij de Snekers en hij begon sterk. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, getuige de standen na tien minuten (17-18) en bij rust (39-40).
In het derde kwart sloegen de Snekers via uitblinkers Jan Weerts, Mats Haven en Chas Hall een klein gaatje (53-58). Menhir's langste man Ali Carti had twee nog langere tegenstanders maar onderscheidde zich in de verdediging. Jahn II kwam nog terug tot 64-65, maar daarna gooiden Hall en Haven met driepunters de wedstrijd in het slot.
Vrijdag speelt Menhir zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De nummer twee Arrows komt op bezoek en kan vanaf kwart voor negen in de Sneker sporthal flinke tegenstand verwachten.