Friese jeugdtitels fierljeppen in IJlst

IJlst - Maureen Westerhof, Lisse en Timo van der Knaap van de Fierljepferiening Drylts e.o. zijn zaterdag op hun thuisschans in Ijlst Fries jeugdkampioenschap fierljeppen geworden.

Het prachtige weer zorgde voor geweldige resultaten, zo werden er maar liefst 38 PR’s een schansrecord en een kampioensrecord gesprongen. Maureen Westerhof werd Fries kampioen bij de meisjes tot en met 10 jaar met een afstand van 8.21 meter. Lisse van der Knaap was de beste bij de meisjes tot en met 12 jaar met een afstand van 9.55 meter. Haar broertje Timo van der Knaap werd Fries kampioen bij de jongens tot en met 10 jaar met een afstand van 9.26 meter.
Wisse Broekstra van de afdeling Winsum pakte de winst bij de jongen tot en met 12 jaar met een afstand van 11.02 meter, tevens schans- en kampioensrecord.
Verder  waren er nog de volgende prijzen voor de jeugdleden van IJlst: 2e prijs bij de meisjes t/m 10 jaar Hylkje Hoekstra 7.60 meter; 2e prijs bij de jongens t/m 10 jaar Hendrik Jacob Krol 9.26 meter; tweede prijs bij de jongens t/m 12 jaar Douwe Abma 9.40 meter.