Workshop Taiji-krachten bij F en F

Sneek - F en F in Sneek geeft zaterdag 17 september een workshop Taiji-krachten (Taiji Jin red.) om belangstellenden de kans te geven de verschillende Taiji-krachten te ontdekken en te ontwikkelen. Gedurende de workshop worden oefeningen aangereikt om de verschillende ‘jins’ te oefenen.

In alle traditionele Taijiquan-methodes worden ook de zogenaamde Jin geoefend. Jin staat voor intelligente krachten die volgens de overgeleverde verhalen zo bijzonder zijn dat ze op magie lijken. Ondertussen zijn er vandaag de dag voldoende Taiji-beoefenaars die voorbij de verhalen durven te kijken en hun waarde willen onderzoeken. Taiji Jin worden in de Taiji-klassieken beschreven als een combinatie van mentale kracht (Yi) en getransformeerde Qi.
Op deze manier kun je bijvoorbeeld de bewegingen en intenties van de tegenstander beïnvloeden zonder dat deze het in de gaten heeft. Tijdens de workshop gaan we terug naar het traditionele onderricht – eigenlijk de oorsprong van Taijiquan zoals wij dat kennen – van stilstaande Taiji houdingen en onderzoeken onze deelnemers de onvoorstelbare mogelijkheden van deze Taiji-krachten en worden de deelnemers uitgedaagd hun Taiji vaardigheden steeds verder te ontwikkelen. Voor meer informatie over de workshop en aanmeldingsformulieren kunt u contact opnemen via info@sportclubfenf.nl of via 0515-432030. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 12 september 2016.