Leerlingen blij met tijdelijk pont in Reahûs (foto's)

Reahûs - REAHUS - Oane Engelsma van camping de Finne onderhoud sinds deze week een tijdelijke pontdienst voor basisschoolkinderen in Reahûs. Die zijn er blij mee. Het scheelt een heel eind omfietsen.

REAHUS - Oane Engelsma van camping de Finne onderhoud sinds deze week een tijdelijke pontdienst voor basisschoolkinderen in Reahûs. Die zijn er blij mee. Het scheelt een heel eind omfietsen. Sinds deze week is de brug in de Sânleansterdyk bij Reahûs namelijk gestremd. Veel schoolgaande kinderen maken gebruik van deze brug om op de Bonifaciusschool te komen. Nu de brug eruit is betekent dit voor een kleine 20 kinderen dat ze via een omweg op school moeten komen. Sommige kinderen moeten bijna 7 kilometer extra fietsen. Oane Engelsma van camping de Finne biedt deze kinderen een geweldige service aan. 's Ochtends vroeg vaart hij met zijn bootje de kinderen naar de overkant en 's middags brengt hij de kinderen weer terug bij de ouders die aan de waterkant staan te wachten. Dit levert niet alleen mooie plaatjes op maar ook een prachtige herinnering voor de kinderen. Dit zullen ze niet snel meer vergeten. De brug  bij Reahûs is gestremd wegens groot onderhoud. De verwachting is dat de werkzaamheden duren tot vrijdagmiddag 21 oktober
  Fietsers die in de richting van De Kliuw willen, moeten omrijden via Tirns, over Slyp, Pollewei, Ringdyk en Huniadyk. Dit is ongeveer 3 kilometer meer. Overig verkeer moet meer kilometers maken en omrijden via Scharnegoutum en Ysbrechtum, over de Sint Martensdyk en Kleasterwei. Na Ysbrechtum wordt ook dit verkeer over de Ringdyk en Huniadyk naar De Kliuw geleid.