ONS en SWZ weten even niet wat winnen is

SNEEK - Zowel ONS Boso Sneek als SWZ Boso Sneek hebben dit weekend hun wedstrijden verloren. ONS was op het eigen Zuidersportpark niet opgewassen tegen Capelle en SWZ ging in en tegen Hoogland met 2-1 onderuit.

De Snekers hadden na het verlies in speelronde twee tegen Quick Boys al vijf duels niet meer verloren. Capelle maakte daar zaterdag een einde aan. De ploeg uit Zuid-Holland kon al in de eerste helft op voorsprong komen. Maar keeper Volken Huisman stopte een strafschop en vervolgens ook de rebound. Vlak voor rust was het aanvoerder Ale de Boer die de oranjehemden op voorsprong zette.

Net als vorige week was het eerste kwartier na de rust niet goed van de ploeg van trainer Richard Karrenbelt. Capelle kwam door twee goals zelf op een voorsprong. De Snekers probeerden nog van alles om gelijk te komen, maar bleven puntloos achter.

Bij wedstrijd van SWZ blijft de eerste helft dit seizoen vaak doelpuntloos, zo ook dit weekend. Direct na rust kon er wel gejuicht worden alleen niet in het Sneker kamp. Hoogland kwam door Bas Wobbes op een 1-0 voorsprong. Via Sean de Ruiter kwam de ploeg van trainer Berry Zandink wel weer terug in de wedstrijd.

Oskar van Logtestijn wist de thuisploeg de voorsprong te heroveren. Vlak voor tijd kreeg Wesley Tankink middels een penalty de kans op de 2-2. Hij schoot echter op de lat en dus kon SWZ zonder punten terug naar Sneek.

Balk speelde dit weekend doelpuntloos gelijk op bezoek bij Buitenpost. Bij LSC werd er wel gescoord door Allard Westerdijk, maar tegenstander Nieuw Buinen maakte er eentje meer: 1-2. Door goals van Wieger Boonstra en Nico Pieter Bonnenema speelde Nijland met 2-2 gelijk bij VVI. De Wâlde is nog steeds puntloos na vier wedstrijden. Tegen TONEGO werd het 0-5.

Ook WPB blijft naar vier wedstrijden puntloos. Nu werd er ondanks een goal van Robert Minks met 3-1 verloren van QVC. Rein Attema en Jurgen Buma zorgden met hun treffers voor een 2-0 overwinning van Workum op Heerenveense Boys.

Oeverzwaluwen won met dezelfde cijfers door doelpunten van Evert Schreur en Rutger Kramer. In een doelpuntrijke wedstrijd waren goals van Sven Schram (2) en Johannes Rienstra niet genoeg voor een zege van NOK bij DWP: 6-3. Ook Bert de Boer vond twee keer het net, maar door vier treffers van tegenstander Oudehaske verloor Heeg wel.

SDS verloor op eigen veld met 1-3 van De Griffioen. Erik Haitsma scoorde voor de ploeg uit Easterein. Promovendus Bolsward blijf maar winnen, zondag was Jubbega het volgende slachtoffer: 6-2. Lorenzo Lemmers maakte er twee en ook Özgur Akkus, Osman Bozkurt en Paul Huisman wisten het net ook te vinden.

Uitslagen 4e en 5e klasse:

Delfstrahuizen – Bolsward: 2-2

Mulier – Creil: 8-2

Scharnegoutum – Makkum: 1-2

TOP’63 – Lions’66: 4-1

Read Swart – Black Boys: 2-1

Espel – HJSC: 1-5

Hielpen – IJVC: 4-0

MSC – Oudega: 6-0

Sleat – Blokzijl: 7-0

SWZ ZM – VENO: 1-3

Woudsend – SVBS’77: 1-4

Blauwhuis – AVV: 1-4

Tekst: Jelmer Wijnstra