Knappe zege Menhir in Leeuwarden

LEEUWARDEN - De basketballers van Menhir mochten zaterdagochtend 1 okober in Leeuwarden aantreden tegen het derde team van die vereniging. De Snekers konden over slechts zes man beschikken, maar gingen toch met de zege naar huis: 51-52.

Door de personele problemen moest Menhir weer beroep doen op een jeugdspeler. Danny IJsselstein mocht zijn debuut bij de grote mannen maken. De tegenpartij bleek ook niet op volle sterkte te zijn en er waren dus kansen op een overwinning. Menhir startte het best, pakte een 7-16 voorsprong en bouwde die uit tot 24-36 bij rust.

In het derde kwart lieten de Snekers de Leeuwarders niet dichterbij komen. De bedoeling was om in de slotfase hele lange aanvallen te spelen en zo de gastheren weinig kansen tot scoren te geven. Menhir scoorde echter ook amper. Alleen Jehannes Dijkstra gooide er in de laatste tien minuten nog een bal in en Leeuwarden kroop punt voor punt dichterbij. De thuisploeg kreeg met nog drie seconden te gaan ook nog een kans om de winnende score te maken, maar dat lukte niet.

Menhir start zo het seizoen met een nederlaag en twee overwinningen en dat is gezien de selectie een aangename verrassing. Danny IJsselstein scoorde negen punten. Topscorer werd spelend coach Arnold van der Meulen met elf punten.